вчителя інформатики та математики

Гімнастика для очей



Офтальмотренаж

        Функціональна й анатомічна незрілість зорової системи і значні навантаження, які несе на собі око шестирічного першокласника під час письма (читання), зумовлюють використання гімнастики для очей. Ці вправи служать також для профілактики короткозорості й зменшення її прогресування. Вправи для очей – це рух яблука ока у різних напрямках. Під час проведення гімнастики для очей можна використовувати саморобні таблиці ( порадившись з лікарем-офтальмологом).




Стрілочками і крапочками позначений початок «руху» ока.

          Послідовність проведення гімнастики для очей така. Учні обирають вільну позу сидіння, розслабляються, руки кладуть на коліна, заплющують очі. Вчитель вмикає спокійну мелодію. Через 30 сек. розпочинається офтальмотренаж. Учитель указкою водить по таблиці – показує рух ока.


Вправи для очей можна проводити і без використання таблиць. Це такі вправи:

1. «Крила метелика». Учень виконує самостійно часті кліпання без напруження очей 10-15 разів. Вправу повторюють 4-5 разів.

2. «Ніс Буратіно». На дошці прикріплений малюнок Буратіно. Учень дивиться спочатку на ніс Буратіно, потім на свій ніс. Вправу повторюють 9-10 разів.

3. «Сова». Учень на рахунок 1-4 заплющує очі і тримає їх закритими. На рахунок 5-10 широко відкриває їх. Повторити 4-5 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар